Goede Vrijdag in de Ontmoetingskerk

20150403 goede vrijdagdienst kleinIn de Goede Vrijdagdienst op 3 april 2015 in de Ontmoetingskerk brengt TODA een viertal nummers ten gehore uit ‘Want Alzo Lief…’.

De afgelopen 40-dagentijd heeft Gospelkoor TODA haar lijdenstijdproject 'Want Alzo Lief...' opgevoerd in Wierden, Tubbergen en Halle. Het project is een muzikale hervertelling van het aardse leven van Jezus. In 14 muziekstukken, declamaties, doven/aansteken van de Paaskaars, samenzang en gebed zijn de aanwezigen meegenomen in een indrukwekkend uur van bezinning en geloof.

In de speciale kerkdienst in de Stille Week herdenken we Zijn opoffering voor ons, bepalend voor ons christelijk geloof.

Vader, waarom?

Vol ongeloof en verbazing vragen we ons af hoe dit allemaal kon gebeuren. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben onze Heer meegenomen. Ze hebben Hem een doornenkroon gegeven en hem naar een plaats geleid waar de menigte hem kan zien. Ze hebben Hem bespot, uitgelachen en Hem aan een kruis genageld.

Weep, mother Mary

Dit lied neemt ons mee in de strijd die Maria die dag heeft moeten voeren. Ze namen je Zoon, moeder Maria, om te sterven aan het kruis. Door Zijn bloed en gebroken lichaam is ons verlossing gebracht. Huil, moeder Maria, huil.

He never said a mumbalin’ word

Ze kruisigden mijn Heer, nagelden Hem aan een kruis, doorboorden zijn zij. Hij boog zijn hoofd en stierf zonder ooit te klagen of te oordelen.

Lenten meditation

Heer Jezus, hoor mij als ik tot U bid: Bevrijd mij van het duister, vergeef mijn overtredingen en maak mij rein van binnen. Heer, in deze veertig dagen en nachten vernieuwen we onze beloften. Help ons onze zondige wegen te veranderen, door Uw genade. Amen.

 20150403 Goede Vrijdag