• TODA_banner_2013_actief.jpg
 • banner-berlijn.jpg
 • banner-dickens01.jpg
 • TODA_VM_Banner_1.jpg
 • TODA banner Adrian Snell 1 4.jpg
 • banner 2kist hoog 15 cm breed.jpg
 • Banner-Kerstbomen-2018-TODA.jpg
 • Toda Banner Queen.jpg
 • TODA banner Adrian Snell 1 3.jpg
 • TODA banner Adrian Snell 1 5.jpg
 • BannerVM2019_3.jpg
 • 20170922-Banner-Trouwdienst-Laura-FC.jpg
 • BannerAdvendo2018.jpg
 • banner18.jpg
 • TODA banner Adrian Snell 1 2.jpg
 • BannerPasenArjen3.2.jpg
 • Voice_Male_Banner_FB_2019.jpg
 • TODA banner Adrian Snell 1 1.jpg
 • banner-dickens02.jpg
 • Toda Banner ZRR 1400v2.jpg

"It's great to be back in Rijssen"...

"It's great to be back in Rijssen", sprak Adrian Snell zaterdag 7 november 2016 in het Parkgebouw in een goed gevulde zaal. De wereldberoemde gospelicoon was voor een uniek optreden speciaal uit Engeland overgekomen. Samen met Natasja Gorlee en Gospelkoor TODA verzorgde hij een muzikale gospelavond. Het Pargebouw, dat met deze avond een primeur had in verregaande samenwerking met lokale artiesten, sprak van een zeer geslaagde muziekavond. Solo maar ook gezamenlijk kon het aanwezige publiek genieten van Adrian's mooiste en beroemdste werken...

Op deze zaterdagochtend waren de roadies van TODA al in Enter en Rijssen vroeg aan de slag met de voorbereidingen. Podiumtekeningen, draaiboeken en checklists waren klaar voor deze dag in november.

Maanden geleden waren de eerste plannen samen met het Parkgebouw gesmeed om een gospelavond te organiseren. Diverse namen van gospelartiesten passeerden de revue om uiteindelijk een vinkje bij de naam Adrian Snell te kunnen zetten. Er werd contact gezocht met de Engelse gospelicoon en al bij het eerste telefoongesprek was er een klik en na diverse mailchats kon een punt achter de zoektocht worden gezet.

Twee aanhangwagens vol apparatuur werden het Parkgebouw binnen gebracht voor de show van die avond, de vleugel en rekwisieten stonden al snel op de juiste plek, alle snoeren werden aangesloten, monitoring uitvoerig getest en ingesteld, instrumentarium opgebouwd, belichting afgesteld en de TODA stand ingericht. In de middag druppelen ook de alten en sopranen binnen voor de essentiële soundcheck. Inmiddels hadden de comboleden hun riffs, riedels en loopjes al laten horen voor de geluidsinstelling van de zaal.

Wanneer Adrian Snell zich meldt en het podium betreedt is het ijs met een paar Engelse zinnen al snel gebroken en worden de gezamenlijke nummers doorgenomen. Iets na vijf uur keren we huiswaarts voor een douche, warme hap en de laatste persoonlijke voorbereiding op het concert.

De medewerkers van het Parkgebouw heten de bezoekers van het concert hartelijk welkom op deze eerste avond van nieuwe opzet om lokale verenigingen in het Park te laten optreden met een artiest. Samen met TODA is de avond voorbereid en besproken waarbij ieder zijn talenten kon inzetten. Als Tanja Zwiers om 20:00 uur de avond opent is de zaal gevuld met publiek van dichtbij maar ook van ver af die speciaal voor Adrian Snell de reis naar Twente hebben aanvaard.

‘Night and Day’ is de gezamenlijke aftrap van de avond, gevolgd door een solonummer op vleugel van Adrian. Wanneer hij de aanwezigen meeneemt in het verhaal van een vuurvlieg begint er ondertussen met rustige klanken een lied waarbij je, als je je ogen sluit de vuurvlieg licht ziet geven in de donkere avond. ‘The Covenant’ gaat naadloos over van een rustig begin naar een ritmisch slotstuk en het land Israël wordt bezongen in ‘Shema’ met mooi saxofoonspel van Wout. Mattheüs 5 is de basis voor ‘The Beatitudes’ die door TODA a capella ten gehore wordt gebracht, de zaligsprekingen van Jezus worden muisstil door de aanwezigen aangehoord. Na het publiekelijk meegezongen ‘Our Father’ is er tijd voor een kopje koffie in de foyer.

Na de break trapt TODA af met drie nummers uit haar repertoire waarbij Laura de solo voor haar rekening neemt in ‘When the time is right’. Na de tekstuele en muzikale tegenstellingen in ‘A foolish man’ betreden Adrian, Natasja en Annelon ook het podium voor hun bijdrage aan deze mooie gospelavond. ‘Credo’ met heerlijke baspartij voor de bassen en Wout op basklarinet alsmede ‘I am the Way’ zijn nummers waarbij Jeroen, Erik, Piet en Richard zich kunnen laten horen vanuit het combo. In de eerste jaren van het bestaan van TODA is het nummer ‘Lord have mercy’ op muziekcassette uitgebracht. Dit nummer kon deze avond natuurlijk niet ontbreken. Annelon valt Adrian bij op dwarsfluit en mooie klanken vullen de grootste zaal van het Parkgebouw. Voordat Adrian zijn solo-optreden afsluit met muziek en beelden bij zijn laatste nummer geeft hij zeer tevreden aan dat hij TODA ‘fantastic sound and a great band’ heeft en dat hij en Natasja een mooie middag en avond in Rijssen hebben gehad. In Fierce Love zien we waar hij de laatste jaren gepassioneerd mee bezig is: muziektherapie voor lichamelijke en verstandelijk beperkten en mensen met gedragsproblemen. Na het ceremonie protocolaire wordt de avond afgesloten met het gezamenlijke ‘Peace be with you’.

Talloze positieve reacties vallen Adrian, Natasja en TODA ten deel. Reacties op de sociale media als: Indrukwekkend gaaf! Mooi concert. Genoten! Mooie avond gehad… en tja of er een tweejaarlijkse traditie van gemaakt gaat worden, dat zal de tijd moeten leren…

Enkele dagen later schrijft Adrian Snell op zijn Facebookpagina:

In concert with TODA - nov. 7th, Rijssen, The Netherlands

I realised, just moments before we drove into the grounds of this beautiful theatre (Parkgebouw, Rijssen) that I recognised the name... and then the place! Indeed, I had performed here, perhaps 15 years ago, at the invitation of a close friend who died some years ago and of course, continues to leave a 'sense - a presence' of himself amongst all who knew and loved him.

I actually walked into the theatre as TODA were rehearsing 'The Beatitudes' (totally unaccompanied choir, from The Cry) and, immediately, I had confidence! It was really beautiful... And from that point, it just got better and better! Natasja Gorlee and I received such a warm, welcome - full of anticipation for the concert.

And what can I say?! Just the most beautiful response to the whole evening - I loved the newly made choir arrangement (by Kees Grobecker) for 'Night and Day'. I loved the very well, and professionally rehearsed TODA parts throughout the programme - giving me even more understanding that sometimes I write music and songs that appear to be 'crying out' for a full choir arrangement.

Anyway, suffice to say, my concert with TODA was really beautiful; well worth the effort (even though dealing with the last ’bits' of jet lag from the week before!)

So thank you to Wout, TODA, Tanja at the theatre and many others... Adrian

 

 

Check hier de foto's...