TODA in Den Ham

20160925 Hervormde Kerk Den Ham Koor LinksOp weer een prachtige zondagmiddag in september is de Hervormde Kerk in Den Ham vroeg opengesteld voor de roadies van TODA.

De grote, nu nog lege kerk bezorgt geluidsman Gerrit Jan Kolhoop veel werk deze middag; het duurt eventjes voordat de balans is gevonden en koor en combo kunnen inzingen. Een aantal bezoekers van dit dorp nemen een kijkje in de kerk tijdens de soundcheck. Om tien voor zeven opent TODA de evangelisatiedienst met de nummers: He made a change & Searchin', twee up-tempo nummers die de toegestroomde kerkgangers kennis laten maken met Gospelkoor TODA. Nog nooit eerder was TODA in deze oude kerk op de Brink in Den Ham.

 

Voordat dominee Borst uit Sleen de dienst vervolgt met de schriftlezing over het verhaal van angstige momenten van Petrus op het onstuimige meer brengt TODA het a capella gezongen 'Mighty Spirit', een ingetogen lied over het vertrouwen hebben in de Ander. 'Be still' met een mooi gitaarintro vraagt ons om stil te zijn voor de glorie, geest en kracht van de Heer.

In de overdenking worden we meegenomen in een aantal verhalen over het vertrouwen hebben in de Ander, een uitgestoken hand durven pakken en niet (t)wijfelen over eventuele consequenties. Nadat Dinja, Janneke en Mark met het combo de gemeentezang ‘U bent Heilig’ in een strak vlot tempo hebben begeleid zingt TODA haar laatste blok in deze dienst.

'A foolish man' is het lied over de domme man die een huis wilde bouwen maar daar uiteindelijk niet in slaagt. TODA sluit haar optreden af met 'In the morning Light', een stevig nummer waarin de jarige Gerard de solo voor zijn rekening neemt.

Als de aanhanger van TODA de straten van Den Ham uitrijdt blikken we terug op een mooie dienst en zijn benieuwd hoe het verhaal van die man in de boom aan de rotswand is afgelopen...