538 kerstbomen voor TODA

20180106 Kerstbomenactie 2018 groepsfotoOp weg naar het basiskamp van de TODA kerstbomenactie 2018 zie ik al vele groene sparren bij diverse huizen liggen. Om de zorgvuldig samengestelde ophaallijsten niet in de war te schoppen van het record aangemelde aantal kerstbomen laat ik ze rustig liggen, wachtend op één van de TODA-teams.

Na de nieuwjaarswensen en uitreiking van de lijsten, plattegronden en niet-thuis-briefjes halen we de eerste lading bomen op. Menig voormalig kerstboom eigenaar ligt nog op één oor maar de meeste gebruikte kerstbomen staan keurig klaar voorzien van vrijwillige bijdrage. Er zitten nog prachtige exemplaren tussen, maar ook kerstbomen waarvan ik denk... die wil ik nog niet eens in mijn achtertuin hebben staan...;)

 Aangekomen bij de kerstbomen verzamelplaats zijn we niet de eerste en zeker niet de laatste op deze eerste zaterdag van 2018. De tweede aanhanger zit ook al snel vol bomen en worden overgedragen aan de inmiddels aanwezige boakebouwers uit Dijkerhoek. De jongens maken een stevig fundament op de meegebrachte aanhanger. Als de derde vracht aan ons is toevertrouwd en de ophaallijst bijna leeg is begeven we ons eerst weer naar het basiskamp voor erwtensoep, broodje halve worst en de-traditioneel-ietwat-sterke-verhalen van de andere teams... ach ja, het is nou eenmaal een veel te leuke actie en iedereen beleefd hem op zijn eigen manier...;)

Na de break halen we de laatste bomen op van onze lijst en krijgen via de veelvuldig gebruikte whatsapp groep nog een paar bomen toebedeeld. Iets na tweeen leveren we ons laatste vrachtje gebruikte kerstversiering af, maken de aanhanger weer schoon, poseren voor de mega stapel van het record aantal van 538 kerstbomen en nemen thuis een heerlijk warme douche. Het was weer een geslaagde actie.

O ja, de online aanmelding voor de editie van 2019 gaat begin december weer open op deze site, check hieronder de trailer.