The Eight Days till Christmas...

20171225 8 days to christmasDit jaar niet The Twelve Days of Christmas, het Engelse kerstlied over geschenken op elk van de 12 dagen na Kerstmis maar de aanloop van 8 dagen muziek van TODA op weg naar Kerstmis.

Met het TODA Dickens Choir als nieuw project trapten we af richting de 35e viering van de Kerstnachtdienst in de Ontmoetingskerk. Daar waar TODA in 1983 haar eerste optreden had en sindsdien iedere 24 december haar opwachting maakte in de late kerkdienst in de mooi versierde kerk.

Twaalf Christmas Carols die a capella worden gebracht in verschillende settings en in verschillende dorpen en steden van Twente. Hengelo en Wierden hadden de primeur om getuige te mogen zijn van de eerste optredens van het TODA Dickens Choir.

'Welkom Kerstfeest', Have yourself a merry little Christmas', 'Komt allen tezamen' en natuurlijk 'Jingle Bells' werden vier maal gebracht op de pleinen en straten ter aankleding van het komende Kerstfeest. Iedere set afgesloten met 'We wish you a merry Christmas'.

Op woensdag voor kerst verleende TODA haar medewerking aan de traditionele Kerstzangdienst van Muziekvereniging Wilhelmina uit Rijssen die dit jaar voor de 50e keer werd georganiseerd. Als koor zijnde zong TODA o.a. 'Welkom Kerstfeest' en het opzwepende Jamaican Noel door de heren van TODA met Thijs Ligterink op percussie. Samen met het harmonieorkest van Wilhelmina werd 'When Jesus was born' en 'Dream in the Silent Night' gebracht. Prachtige klanken vulden de Katholieke Kerk in Rijssen.

De 35e kerstnachtdienst in de Ontmoetingskerk stond onder leiding van ds. Koster die de aanwezigen vastlegde op een kerkie (selfie genomen vanaf de kansel). Onder begeleiding van pianist Lex Griffioen en Thijs Ligterink op percussie zong TODA een zevental nummers en sloot daarmee haar Eight Days till Christmas af.

20171220 kerstzangdienst toda wilhelmina