TODA 35 jaar...

TODA 35 kleinMeer dan 400 optredens, 3 CD’s, diverse muzikale projecten en vele repetities zijn er inmiddels voorbij gegaan voor TODA. Op zondag 1 juli is het exact 35 jaar geleden dat 7 leden van de Ontmoetingskerk een jongerenkoor hebben opgericht, genaamd Toda (Hebreeuws voor Lofied en een Groet). In de loop van de eerste jaren werd het koor groter en een combo werd geformeerd. Nog altijd repeteren de 10 dames en 9 heren onder leiding van dirigent Wout Ligterink wekelijks in de Ontmoetingskerk. Deze kerk aan de Boomkamp in Rijssen is al 35 de thuisbasis van TODA en jaarlijkse verleent het koor hier medewerking aan diverse diensten, waaronder de Goede Vrijdagdienst en afgelopen kerst voor de 35e keer de Kerstnachtdienst.

 

TODA heeft een breed repertoire bestaande uit Nederlands- en Engelstalige gospelsongs, variërend van vlotte up-tempo muziek tot harmonieuze a capella nummers. Muzikale Ontmoetingen zijn het koor niet vreemd, er werd opgetreden met Remco Hakkert, Barbara Lok, Intermezzo, Muziekvereniging Wilhelmina, Marco Bakker, Marga Bult, de Twente Zangers, Henk Poort, Marjolein Keuning, Herman Beumers en Adrian Snell. Concerten in het Parkgebouw, als achtergrondkoor bij ‘Night of the Proms’, optredens in Finsterwalde, de partnergemeente van de Ontmoetingskerk in voormalig Oost-Duitsland; tal van high-lights in 35 jaar TODA. Op verzoek van TV Oost werden diverse TODA-nummers naar het Twents vertaalt en verzorgde TODA diverse malen de muzikale bijdrage bij de ‘Kerstnachtdienst in de Streektaal’ en ‘Passie in de provincie’.

Wie jarig is trakteert, zondag 1 juli 2018 werkt TODA als ‘cadeau’ mee aan de ochtenddienst in de Ontmoetingskerk, de dienst aan de Boomkamp 6 begint om 09:30, vooraf zingt TODA al enkele liederen. Van harte welkom.