• TODA-kerstbomenbanner-2016.jpg
  • banner-dickens02.jpg
  • Banner-Kerstbomen-2018-TODA.jpg
  • banner-dickens01.jpg

In het kort

iconTODAwzw-BGTODA is een gospelkoor uit Rijssen dat al ruim 36 jaar haar muzikale medewerking verleent aan kerk-, thema- en jeugddiensten. Ook aan (t)rouwdiensten en grootschalige projecten wordt meegewerkt; bijvoorbeeld een gezamenlijk optreden met een orkest, band of solist.

In 1983 begonnen zeven jeugdleden van de Ontmoetingskerk in Rijssen een jongerenkoor. Het eerste optreden was op kerstavond dat jaar in de Ontmoetingskerk. Door de jaren heen groeide het koor en tegenwoordig bestaat zij uit 9 zangers en 10 zangeressen.

De naam 'TODA' is ontleend aan het Hebreeuwse woord voor 'loflied'. De Ontmoetingskerk is nog steeds de thuisbasis waar de repetities plaatsvinden en altijd medewerking wordt verleend aan diverse kerkdiensten op waaronder de Kerstnachtdienst en op Goede Vrijdag.  

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een combo bestaande uit toetsen, gitaren, basgitaar, slagwerk, percussie en blaasinstrumenten. De algehele leiding is in bekwame handen van Wout Ligterink.

Het repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige gospelsongs, variërend van vlotte up-tempo muziek tot harmonieuze a capella nummers.

TODA in box  4 mb